Nooit meer bang voor de tandarts

Bange man bij tandarts

Bang?

Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen geeft aan bang te zijn voor de tandarts. U staat dus niet alleen. Het zou jammer zijn als u uw gebit verwaarloost, omdat u erg opziet tegen een tandartsbezoek. 

Waarom bang?

Veel mensen zijn bang voor pijn. Niet zelden door slechte ervaringen met een tandartsbehandeling in het verleden. Bedenk dat we steeds meer nieuwe technieken hebben om pijn te vermijden. Anderen maken zich druk, omdat ze niet weten wat er precies gaat gebeuren. Bij De Zorgzame Tandarts nemen wij de tijd om een behandeling van te voren uit te leggen en ook tijdens de behandeling blijven we met u praten. Op enkele locaties hebben wij videoschermen in het plafond. Dit helpt u doordat zij u afleiding geven.

Op een aantal locaties werken wij met een videobril. U kijkt dan naar leuke video’s, mogelijk met mindfulness, terwijl u wel in contact met de behandelaar blijft. Onderzoek laat zien dat het gebruik van deze bril afleiding geeft en angst flink vermindert.

Bang voor de tandarts? Laat uw gebit hier niet onder lijden en maak een afspraak met De Zorgzame Tandarts. Ook al komt u alleen bij ons om weer eens in de stoel te zitten en te wennen aan de behandelaar. Wij nemen uw angst serieus, dus u hoeft zich zeker niet te schamen.